Szerkesztő mód
A Szerkesztő mód egy lehetőség az uCoz oldalakon. Ezt csak az Adminisztrátorok használhatják.
Ennek a lényege, hogy a saját oldaladon a blokkokat gyorsan, egyszerűen szerkeszthesd.
Bekapcsolhatod az Adminbaron, a "Szerkesztő" fülön. Amint bekapcsoltad, teljesen átalakul az oldal, persze csak neked, a látogatóid nem érzékelnek ebből semmit.

A blokkok elhelyezkedését a kis kék nyilakkal tudod változtatni. Lehetőség van a blokkokat egyik oszlopból a másikba rakni. Hogyha a kis kék nyilak, és a fogaskerék közé viszed az egeredet, akkor el tudod húzni a blokkot. Fontos, hogy csak az oszlopoka tudod áthelyezni a blokkokat!

A honlap-menük blokkjain egy kulcs jelenik meg a fogaskerék mellett. Ezzel tudod szerkeszteni a menüket. Mellesleg ez elérhető a Saját menü->Honlap stílus->menü szerkesztője oldalon!

A kis fogaskerék ikonra kattintva határozhatjuk meg az adott blokk tartalmát:

Itt megjelenik egy ablak 9 db ikonnal. Az első a Widgets . Itt a honlap funkcionalitását segítő dolgokat találhatsz, pl Zenelejátszó, képnézegető, tagfelhő, stb.
A második a Gadgets. Itt különböző szolgáltatók pl YouTube, Google, Twitter, stb. gadgeteiből szemezgethetsz. A következő a Video. Ennek segítségével videókat tudsz beágyazni a blokkokba. Szintén ez a helyzet az Audio lehetőséggel is. Az Informers-sel különböző, az Általad létrehozott informerekből választhatsz, és rakhatsz ki.[»Informer]. Az RSS Feed segítségével általad létrehozott RSS csatornákat helyezhetsz ki blokkjaidba[»RSS import]. Site elements a következő, itt a honlap elemeit rakhatod ki, pl: Belépés blokk, Kategóriák, Kérdőívek, Tag-felhő stb. A Site-menus-ből választhatod ki a megfelelő menücsoportot, ha éppen erre kell a blokk. Utoljára a Banners. Itt a "Banner forgató" által létrehozott anyagokat tudod megjeleníteni. Érdemes csak szöveges forgatót használni ebben, nehogy széttolja az oldalt!

Lehetséges az általad írt szöveget megjeleníteni a blokkokban. Ehhez használd a "HTML" fület. Itt tudod szerkeszteni a kódot! Ajánlatos előbb  a vizuális szerkesztőn keresztül készíteni el a szöveget. Aztán másold ki a Forráskódot, és illeszd be a blokk HTML részébe! Lehetőség van így arra is, hogy pl. A menücsoport fölé szöveget írj.

Van még egy ilyen is, hogy "Hozzáférés". Ez egy nagyon hasznos dolog, ugyanis beállíthatod, hogy melyik csoport láthatja vagy éppen nem láthatja a blokkot. Azt is beállíthatod, hogy melyik modulokban jelenjen meg. 

Minden szerkesztés után le kell menteni a folyamatokat. Ezt megteheted az Adminbar->Szerkesztő->Változtatások mentése-re kattintva.
Hogyha nem szerkesztettél semmit, akkor a "Szerkesztő kikapcsolása"-ra kell kattintani.

Új blokkot a "Blokk hozzáadása +"-nál tudsz létre hozni. Ilyenkor az oldal közepén megjelenik a blokk, közepén egy üres . Húzd be a blokkot a megfelelő helyre, majd a fentiek alapján szerkesztheted is. A blokk nevét is átírhatod szerkesztő módban. Kattints a blokk nevére, írd át, majd üss egy entert.

Már csak egy dolog van hátra, a kis paletta ikon. Ennek segítségével szerkesztheted az oszlopok kinézetét.

Szerkesztő módban a fejlécet/láblécet is tudod szerkeszteni. A fejléc/lábléc alatt van egy  jel. erre kattintva megjelenik két ikon. Az első  a vizuális szerkesztőé, a második  a HTML szerkesztőé. Érdemes a vizuális szerkesztőt használni!

Ezzel lényegében kész a Szerkesztő használata. Remélem, hogy sok hasznosat olvastál itt, és ezentúl képes leszel használni a Szerkesztő módot!
Szeretnéd te is itt látni az oldalad bannerét?